Solar Spirit    >    Holistički koncept

Solar Spirit je holistički koncept koji uključuje sve aspekte čovjeka kao multidimenzionalnog bića. Holistički pristup znači cjelovit, sveobuhvatan pristup. Pojam holističkog načela odnosi se na povezanost svih aspekata čovjeka: fizički, emocionalni, mentalni i duhovni.

Kada uravnotežimo/iscijelimo bilo koji od ovih aspekata cijeli sustav se balansira. Koji god aspekt dotaknemo utjecat će na cjelinu, jer je sve povezano i međuzavisno.

FIZIČKI ASPEKT – TIJELO

opipljivi i vidljivi dio nas koji preko 5 osjetila (vid, njuh, sluh, opip, okus) povezuje naš unutarnji i vanjski svijet. Uključuje svjesnost i brigu o tijelu kroz niz aktivnosti; fizičku aktivnost (kojom se razvija npr. snaga, izdržljivost, fleksibilnost, koordinacija, preciznost, ravnoteža, te funkcionalnost i zdravlje svih organa i organskih sustava), relaksaciju, higijenu, brigu o zdravoj prehrani, balansiranje rada i odmora i sl.

EMOCIONALNI ASPEKT – EMOCIJE

“nevidljivi” ali vrlo moćan dio nas koje se mijenja od trenutka do trenutka i vrlo snažno djeluje na cjelokupni psihosomatski sustav i naš doživljaj života. Svjesnost, razumijevanje i prihvaćanje vlastitih i tuđih emocionalnih stanja i promjena. Emocionalno zdravlje podrazumijeva entuzijazam, optimizam, osjećaj zadovoljstva, sreće, ispunjenosti, zahvalnosti. Također sposobnost svjesnog i slobodnog izražavanja emocija, suočavanja sa stresnim situacijama na pozitivan način.

MENTALNI ASPEKT – MISLI

“nevidljive” ali stvarne, misli su vezane uz naše stavove, odluke, vjerovanja, slike, sjećanja… Kada postanemo svjesni vlastitih mentalnih procesa, možemo osvijestiti što radi naš um. Da li kreira nešto što nas ograničava ili radi za naše najviše dobro. Možemo naučiti trenirati fokus i pažnju te osvještavati svjesne i nesvjesne mehanizme. Razumijevanje kako funkcionira um daje nam veliku moć, jer u životu se povećava ono na što smo fokusirani, a fokus možemo svjesno usmjeravati.

DUHOVNI ASPEKT – DUŠA/DUH

povezanost je s najdubljim dijelom nas, sa životom, s višom svijesti, univerzalnom inteligencijom, božanskim… sa samim izvorom postojanja koje nazivamo različitim imenima. Povezanost s tim aspektom nas kao bića omogućava nam da djelujemo na načine koji su za naše najviše dobro i koristi da razvijemo maksimum vlastitih potencijala. To nam omogućava da živimo ljubav, mir, radost, zdravlje, kreativnost, ljepotu, inspiraciju i da vidimo širu perspektivu vlastite egzistencije.

U Svemiru je apsolutno sve povezano i svaki naš treptaj utječe na cijeli Svemir. Sve što radite i kako djelujete ima utjecaj na svaki aspekt postojanja. Iskoristite tu mogućnost za kreiranje inspirativnog i predivnog života!