Solar Spirit    >    O meni

Cijeli moj život usmjeren je na otkrivanje čovjeka kao multi-dimenzionalnog bića. Oduvijek me interesiralo postoje li zakoni i načini kojima možemo ostvariti zdravlje, radost i slobodu. Moja istraživanja i iskustvo su definitivno potvrdila da takvi zakoni postoje. Primjenjujem ih u vlastitom životu i želja mi je da ih što više ljudi spozna, jer na taj način se kreira individualno i globalno obilje u svim aspektima života.

Istraživanje me vodilo kroz tijelo, um, emocije, energiju, duh i svijest.

Od kada znam za sebe moje tijelo i duh kretali su se na najrazličitije načine. Prije više od 20 god. počela sam podučavati druge o pokretu (kao učitelj klizanja, skijanja, plivanja, aerobica, yoge itd.), a bavila sam se i borilačkim vještinama, ritmičkom gimnastikom, jazz danceom itd. Godine 1993./94. započela sam studij na Kineziološkom Fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija bila sam demonstrator na predmetu Kineziološka fiziologija te proučavala fiziološke procese, lokomotorni sustav i općenito načine na koje naše tijelo funkcionira.

  1. upisujem poslijediplomski studij na istom fakultetu i moje istraživanje se produbljuje te počinjem proučavati povezanost psihe i tijela, utjecaj meditacije i yoge na psihosomatski sustav itd. Paralelno razvijam Solar Spirit wellbeing koncept. U toj fazi osobno prolazim kroz intenzivne emocionalne procese i promatram na sebi kako kretanje (tijela, daha, misli, emocija i energije) utječe na moje biće. Proučavam što se događa s  tijelom i psihom pod utjecajem stresa i kojim procesima se to stanje može balansirati.

Paralelno me istraživanje vodi u tjelesno orijentiranu psihoterapiju, yogu, meditaciju, relaksaciju i razna duhovno – energetska znanja. Tijekom studija objavljeno je više od 10 mojih znanstveno – stručnih radova na nacionalnim i internacionalnim kongresima na temu cjelovitog zdravlja, antistres tehnika, wellbeinga, meditacije i razvoja ljudskih potencijala. U tom periodu me angažiraju i kao vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu. Zatim radim i kao predavač na Wellnes akademiji Veda Centra. Na razne načine surađujem s wellness i yoga centrima, turističkim agencijama i tvrtkama: Medical Yoga Centar, Essentia Vitae, Energy Clinique, Pliva, Life wellness centar, Surya Centar, Body Balance, Spa hotel Adriana, Wellness akademija Veda Centra, Linden Retreat, Ex Alto i drugi.

Više od 5 godina pišem kolumnu “Sam svoj Guru“, a moje tekstove preuzelo je oko 20-tak različitih portala u regiji.

Također već više od 15 god. radim u turizmu i avanturizmu na najrazličitije načine, puno sam putovala i dalje to radim jer me susretanje s novim i nepoznatim obogaćuje i omogućava da dublje upoznam život.

Dobrodošli ste sa mnom istraživati sebe i otkriti neograničenost vlastitog bića i života!

Vjerujem da je istinsko znanje zapravo mudrost koja se stječe kroz životno iskustvo. Sve diplome i tečajevi ništa nam ne vrijede, ako nismo povezani s mudrošću koja je unutar nas. Do toga dolazimo prisutnošću, hrabrošću i istinskom željom za spoznajom.

Ne zanima me prenositi nekome znanje samo kao informaciju, već želim svojim vlastitim primjerom biti poticaj i inspiracija na putu kreiranja zdravlja, sreće i punoće življenja.

Vjerujem, da jedina ograničenja koja postoje u životu, jesu naša unutarnja ograničenja, a svijet koji doživljavamo „izvana“ jest refleksija našeg unutarnjeg svijeta. Upravo zato imamo fantastičnu mogućnost da „promijenimo svijet“ mijenjajući sebe i u tome nemamo ograničenja.

Dobrodošli ste sa mnom istraživati sebe i otkriti neograničenost vlastitog bića i života!

 

Iva Solarević Jeličić